Michiel Jak: Onder de motorkap

vrijdag 28 augustus 2015
timer 2 min
‘I
‘Innovatie is in feite ons uitgangspunt. Wat wij als TNO al sinds 1932 doen is het uitvoeren van de wettelijke taak om kennis toepasbaar en hanteerbaar te maken voor Nederlandse overheden, industrie en bedrijfsleven. Daar zit vaak een maatschappelijke component aan.

Het hanteerbaar maken van wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie betekent: Je afvragen welke gebruikers het willen gebruiken en nadenken over hoe ze het willen gebruiken.

Concreet voorbeeld van onze werkwijze is onze rol in de Praktijkproef Amsterdam. De overheid wil de congestie in de ochtendspits aanpakken die ontstaat doordat er te veel auto’s zich op het zelfde moment op de zelfde plaats bevinden en zodoende een zorgelijke hoeveelheid uitstoot veroorzaken.

Het bedrijfsleven brengt kennis en ervaring in met het benaderen van de gebruiker in via verschillende Spitsmijden-trajecten en wij werken dit ‘onder de motorkap’ uit door het berekenen van de juiste algoritmes en verfijnde modellen om de juiste mensen in Amsterdam op het juiste moment van de juiste informatie voorzien. Bedenk daarbij dat een alleenstaande moeder met jonge kinderen een ander advies wil en krijgt dan een consultant die zelf zijn eigen dagindeling maakt.

Wil je als overheid echt een maatschappelijke verandering teweeg brengen dan borg je een goede innovatieketen van product- en dienstontwikkeling tot aan een betrouwbare maatschappelijke vertaling daarvan. In die keten fungeren wij als onafhankelijke schakel om innovatieve producten en diensten maatschappij- en gebruikersproof te maken.’

Michiel Jak, director Mobility and Logistics, TNO

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.