Intertraffic viert 50e editie
In 2020 kon de Intertraffic Amsterdam helaas niet doorgaan, maar in 2022 pakt de beurs volop uit. Deze editie is de vijftigste verjaardag van het merk Intertraffic én de vijfentwintigste verjaardag van de Intertraffic Amsterdam. Alle reden om te komen op de beurs dus, van 29 maart tot en met 1 april in de RAI Amsterdam.
De beurs biedt naast stands een uitgebreid Summit & Demonstratie-programma met een breed scala een innovatieve oplossingen en toepassingen om de mobiliteitstransitie vorm te geven. Het programma omvat meer dan honderd sessies en staat vol met interactieve presentaties, workshops, paneldiscussies en debatten.
Gerenommeerde bedrijven, grote steden en belangenorganisaties gaan samen met de bezoeker in op de vraagstukken van vandaag en morgen. Op het demoplein treffen bezoekers daarnaast de nieuwste mobiliteitsoplossingen, zoals de hyperloop en duurzame, zelfrijdende en coöperatieve voertuigen.
Intertraffic Amsterdam is voor iedereen die meer wil weten over nieuwe parkeerdiensten, digitale infrastructuur, vision zero, het verbeteren van verkeersveiligheid, klimaatverandering en -adaptatie, mobiliteitsdiensten, dataplatform, ITS en meer. Volg thema’s als het veilig en beveiligd delen van data, veiligere mobiliteit met kunstmatige intelligentie, data en gedragsbeïnvloeding, nieuwe verkeersinzichten, slim assetbeheer en cloudtechnologie voor een betere verkeersdoorstroming.
Hoogtepunten voor de Nederlandse bezoeker
Intertraffic Amsterdam is een internationaal feestje, maar ook de Nederlandstalige bezoeker moet zeker naar Amsterdam reizen.
Dinsdag 29-3
10.30 Publiek-private samenwerking en CCAM piloting in Californië door Contra Costa Transportation Authority’s, Nissan en Amazon Web Services.
10.30 keynote Mobileye over slimme datatechnologie als oplossing voor de mobiliteit en leefbaarheidsuitdagingen in de grote steden.
11.15 IenW workshop over Green Deal en Europese klimaat- en energiewetgeving.
11.15 IenW workshop over slimme en duurzame verstedelijking met een datagedreven ecosysteem.
Woensdag 30-3
11.15 CCAM workshop van CCAM Association en IenW: waar staan we, wat hebben we tot dusver geleerd en hoe kunnen we verder opschalen?
11.30 Rijkswaterstaat: Debat over slimme informatiediensten.
11.15 Dutch Cycling Embassy + partners over van pop-up fietsstraten naar permanente multimodale straten: wereldwijde lessen uit Nederland.
Donderdag 31-3
10.30 keynotes van Hyperloop, Lightyear en Volocopter.
11.15 workshop van de International Road Federation over Digital Twins en voorspellend onderhoud.
12.45 workshop van Hilversum over ‘Stadsplanning transformeren door gebruik te maken van 3D-modelleringstechnologie en het betrekken van inwoners’.
En verder
-
V2V en V2X demonstratie van de provincie Noord-Holland samen met diverse autofabrikanten.
-
Hyperloop Delft en Lightyear One, CGI hacker escape bus.
-
Zelfrijdende shuttles en robots van Future Mobility Network.
Uitgelichte workshop
Hoe kan onze behoudende bouw- en infrasector de ambitieuze veranderopgaven van groei en duurzaamheid succesvol invullen met digitalisering?
De bouw- en infrasector kennen steeds complexere opgaven, met toenemende verantwoordingsdruk, ambitieuze doelen voor stedelijke verdichting en een ingrijpende transitie-opgave om de klimaatdoelen te realiseren. Ondertussen lopen de faalkosten in de bouw op tot een miljardenbedrag per jaar. Deze sectoren zijn behoudend en innoveren in vergelijking tot andere domeinen maar langzaam en/of gefragmenteerd.
-
Is het dan realistisch te veronderstellen dat zij deze ambitieuze doelen gaan halen?
-
Kan informatietechnologie hierin verandering brengen?
-
Zo ja: welke aanpak is dan nodig om te versnellen en op te schalen?
-
Tot welk afsprakenstelsel zou dit kunnen of moeten leiden?
Een breed samengestelde groep van vertegenwoordigers van overheid (Rijk en gemeenten) en markt (GWW, woningbouw, utiliteit) heeft zich de volgende vraag gesteld: 'Welke keuzes moet de bouw- en infrasector met de overheden nu maken ten aanzien van gezamenlijk digitaliseren om te kunnen voldoen aan de maatschappelijke normen die in 2030 gelden?'
De ervaringen met een Gemeenschappelijke Data Omgeving zijn hoopgevend: op beleids-, organisatie- en technisch niveau zijn praktische voorbeelden beschikbaar die tonen hoe het anders en beter kan. Wij gaan graag het gesprek aan hoe we dit kunnen verbreden naar ‘het nieuwe normaal’ en daarmee de noodzakelijke transities kunnen versnellen.
Doel van de workshop: met de deelnemers onze ervaringen delen en aannames valideren en samen op zoek naar verbreding van die aanpak en borging binnen de samenwerking van sector met overheden en externe stakeholders (van bewoners tot energiemaatschappijen).
Sprekers: Caspar de Jonge, Frans Jorna, Benny Nieswaag, Robert Jan Feijen, Wouter Bijman, Tjibbe Winkler en Kristel van Haaren en gemodereerd door Cees van Buchem
Reactie plaatsen •