VIO-prijs Infra-ontwerp 2016 gaat naar N421-project Dura Vermeer

maandag 18 april 2016
timer 2 min
Dura Vermeer heeft de eerste VIO-Infra-ontwerpprijs ontvangen voor het beste infra-ontwerp uit 2014-2015. De jury prees de creatieve verkeers- en milieuoplossingen die zijn ontwikkeld tijdens het ontwerp, aanleg en meerjarig onderhoudsproject N421, een nieuwe verbindingsweg door een grondwaterbeschermingsgebied tussen Houten en Bunnik. Deze oplossingen, waaronder een zelfreinigende berm, inspireren, aldus John Boender van het CROW.

Opvallend aan het winnende project is volgens het juryrapport: ‘het vinden van een zeer creatieve oplossing voor een verkeersveiligheidsmaatregel met een milieu-uitdaging en het combineren met ver doorgevoerde duurzaamheid. Het project is tevens aantoonbaar kosteneffectief.’

Drie genomineerden
Zeven inzendingen voldeden aan de criteria voor deze prijs. Uit deze inzendingen werden drie projecten genomineerd. Naast het winnende project van Dura Vermeer, werden de projecten Wegverbreding A12 Veenendaal – Ede – Grijsoord van Heijmans en Parallelstructuur A12 van Heijmans genomineerd.

De jury
Bij deze prijs gaat het om projecten die verbeteringen of vernieuwingen tot stand brengen aan de primaire of secundaire weginfrastructuur in Nederland of Vlaanderen. Naast John Boender bestaat de jury voor de VIO-Prijs 2016 uit Manu Diependaele, Adviesbureau KPMD, Tom Brijs, Universiteit Hasselt IMOB, Jan Ploeger, provincie Zuid Holland en Alex van Loon, Rijkswaterstaat-WVL. De prijs werd uitgereikt tijdens de VIO-dag 2016 in Dordrecht.

De inzendingen
Naast de genomineerde inzendingen werden de volgende projecten ingestuurd: het Vlaams-Nederlandse Ecoduct Kempergrens op de grens over de E34/A67 van het Agentschap Wegen & Verkeer, het Zig Zag-scherm van Sweco (Grontmij NL), de renovatie Velsertunnel van Infranea en de Fietsbrug De Snelbinder in Naaldwijk.


Lees hier het juryrapport

 
Auteur: Redactie

Juryvoorzitter John Boender, CROW, met de VIO Ontwerpprijs 2016

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.