Project SMS integreert verkeerseducatie in Belgisch secundair onderwijs

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Vlaamse overheid steekt 1,6 miljoen euro in de uitbreiding en integratie van verkeers- en mobiliteitseducatie in het secundair onderwijs. Daarvoor is het project 'Slimme Mobiele Scholen' (SMS) gelanceerd.

Het project SMS wordt vanaf september aangeboden aan alle Vlaamse secundaire scholen. SMS wil scholen helpen door financiële, logistieke en didactische ondersteuning te bieden

om zo verkeers- en mobiliteitseducatie op een degelijke manier aan te pakken. Hiermee wordt SMS een 'voortraject' van Rijbewijs op School, dat voor scholieren in het laatste jaar wordt georganiseerd.

 

SMS

Als een school mee wil doen aan het project, komt een professionele SMS-begeleider (rijschoolinstructeur of pedagogisch begeleider) om de behoeften in kaart te brengen. De school kan een keuze maken uit het aanbod aan verkeers- en mobiliteitseducatie en krijgt subsidie voor de uitvoering van het project.

 

Zie ook het bericht over soortgelijke berichten in Nederland.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

Ook in België wordt geïnvesteerd in meer en betere verkeerseductie op middelbare scholen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.