Petitie TLN: misstanden in vervoer bedreigen verkeersveiligheid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft op 24 oktober een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer waarin de organisatie pleit voor een onderzoek naar de aard en omvang  van misstanden in de Europese transportmarkt. TLN  wil dat Nederland en Brussel maatregelen nemen voor meer uniform toezicht en handhaving om overtredingen beter te bestrijden en te voorkomen.

‘We lopen in Europa het risico dat als gevolg van deze misstanden, de veiligheid van mens, omgeving en het verkeer in gevaar komen’, aldus TLN voorzitter Alexander Sakkers.  De markt van transport en logistiek wordt steeds meer internationaal. Bijna alle wet- en regelgeving voor deze sector wordt dan ook in Brussel bepaald.

 Te vaak worden deze regels door de verschillende Lidstaten verschillend uitgelegd, aldus TLN. Ook zijn er grote verschillen tussen de manieren waarop de naleving wordt gecontroleerd en overtredingen worden bestraft. Vaak is van controle zelfs nauwelijks sprake zodat kwaadwillenden de ruimte krijgen om de regels aan hun laars te lappen. ‘Dit moet stoppen’, aldus Alexander Sakkers. 

TLN pleit voor onafhankelijk onderzoek naar de naleving van Europse regelgeving voor het goederenvervoer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.