‘Meer elektrische kilometers voor plug-in hybrides’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Staatssecretaris Mansveld (IenM) geeft het Formule E-team groen licht voor een plan om plug-in hybride auto’s meer elektrische kilometers te laten rijden. Daarvoor is nu een stuurgroep opgericht die bestaat uit de leden van het Formule E-Team, RAI Vereniging, VNA, de Vereniging Doet, Natuur & Milieu en The New Motion, zo meldt RAI Verenging op haar site.

In oktober 2013 stuurde Formule E-teamvoorzitter Bert Klerk de staatssecretaris per brief een Plan van Aanpak verbeteren gebruik plug-in hybride auto’s. Met dit plan moeten berijders van plug-in hybride auto’s optimale kansen krijgen om meer kilometers elektrisch afleggen. Een goede stimulering en slimme diensten kunnen daarbij helpen. Mansveld geeft in haar reactie op de brief haar goedkeuring.

Plan van Aanpak
In Nederland rijden al circa 25.000 plug-in hybride voertuigen. Doel is nu om deze auto’s zoveel mogelijk elektrisch te laten rijden. In het Plan van Aanpak van de stuurgroep is een aantal maatregelen geformuleerd om werkgevers en werknemers hierbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld het vergemakkelijken van de toegang tot laadinfrastructuur, zorgen voor laadmogelijkheid thuis of op de werkplek, slimme financiële prikkels in autoregelingen van werkgevers opnemen en informatie over optimaal plug-in-gebruik door marktpartijen.

Plug-in Coalitie
Er komt een Plug-in Coalitie van bedrijven, die laat zien dat met de juiste maatregelen, berijders van plug-in hybride auto’s te motiveren zijn veel elektrische kilometers te maken. Bijvoorbeeld door leaserijders een laadpas te geven met daarbij geen of een beperkte mogelijkheid om brandstof te tanken. Deze bedrijven zijn de ambassadeurs van slim rijden met plug-ins. Ook de overheid heeft via Mansveld toegezegd een bijdrage te gaan leveren.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.