Enquête provincie Limburg: positief effect stil asfalt

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Uit een enquête van de provincie Limburg blijkt dat stil asfalt werkt: 79 procent van de Limburgers die langs een provinciale weg woont waar stil asfalt is aangelegd, geeft aan dat het stiller is geworden.

90 procent van de 500 ondervraagden vindt het zinvol dat de provincie blijft investeren in stil asfalt.

Stil asfalt

De provincie werkt aan het stiller maken van de provinciale wegen in Limburg, door onder andere geluidreducerend asfalt, ook wel stil asfalt, aan te brengen. Om te weten of dit asfalt ook het gewenste effect heeft, hield de provincie een enquête onder 500 bewoners.

Uitkomsten enquête

De ondervraagde bewoners geven aan dat het dankzij stil asfalt stiller is geworden in hun woonomgeving. Er is minder bandengeluid en ze kunnen beter slapen. Naast de positieve effecten blijken er ook negatieve te zijn: het soort geluid is veranderd waardoor het motorgeluid nu meer opvalt en bij één project zijn de putdeksels nu meer te horen. Ook wordt vanwege het nieuwe asfalt op sommige plaatsen te hard gereden, wat extra overlast veroorzaakt.

  

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.