Bereikbaarheidsmaatregelen De Uithof tot komst Uithoflijn

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Bestuur Regio Utrecht (BRU) werkt samen met belanghebbende partijen aan oplossingen om De Uithof bereikbaar te houden tot de komst van de Uithoflijn in 2018.

Om De Uithof zo goed mogelijk bereikbaar te houden werden mogelijke oplossingen bedacht tijdens een brainstormsessie. Hierbij waren belanghebbende partijen betrokken als ROVOC, Vidius Studentenunie, CMU en Ondernemerskring Rijnsweerd en gespecialiseerde adviesbureaus op het gebied van verkeer en vervoer.

Concrete verbeteringen
Uitwerking van die oplossingsrichtingen leverde direct een aantal concrete mogelijkheden op. Zo wordt de frequentie van diverse buslijnen verhoogd. En de communicatie wordt versterkt door:

  • De nieuwe buslijnenkaarten op De Uithof.
  • BRU vraagt gemeenten om fietsroutes zichtbaarder maken (borden, kaarten, apps) en deze fietsroutes te promoten bij bedrijven.
  • Nieuw idee voor wayfinding in en om de OV-terminal (informatievoorziening, looplijnen) onder de aandacht brengen van de betrokken partijen in het stationsgebied.

Ook worden infrastructurele maatregelen getroffen en verkeerslichtenregelingen aangepast om de doorstroming van bepaalde buslijnen te verbeteren.

Uithoflijn vanaf 2018
De Uithoflijn verbindt vanaf 2018 Utrecht Centraal met De Uithof. Tussen deze twee belangrijke plekken in de stad ontstaat een snelle, comfortabele en milieuvriendelijke verbinding. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van De Uithof, de leefbaarheid van de binnenstad en de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeterd.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De nieuwe buslijnenkaart geeft in een oogopslag de alternatieven weer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.