Zwolle: proef met verplaatsbare fietsenstalling in centrum

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Om de overlast van fietsparkeren in het stadshart op de drukke zaterdag terug te dringen, zet de gemeente Zwolle op die dag een tijdelijke fietsenstalling neer.

Vanaf zaterdag 23 juli 2011 plaatst de gemeente negentig fietsparkeerplaatsen bij op zaterdagen op een drukke locatie in de stad. De nieuwe ‘mobiele’ fietsenstalling kan bij gebleken succes tijdens de proefperiode uitgebreid worden met meer plekken. Tijdens de eerste maand van de proef zal de gemeente op deze plek de fietsers nadrukkelijk wijzen op de stalling.

Overlast fietsparkeren

De in het centrum geparkeerde fietsen belemmeren de toegankelijkheid van deze locatie, fietsen vallen om, raken beschadigd of staan ingebouwd tussen andere fietsen en de plek oogt geregeld slordig. Bij (inspraak)bijeenkomsten rondom de ontwikkeling van de Zwolse binnenstad wordt door binnenstadbewoners en -gebruikers ook regelmatig gewezen op de fietsoverlast op deze locatie.

Bereikbaarheid

Zwolle werkt volop aan de bereikbaarheid van de binnenstad. Wethouder Rene de Heer: 'Of bezoekers nu met de auto komen, met het openbaar vervoer komen of op de fiets - Zwolle wil haar gasten zo gastvrij en comfortabel mogelijk ontvangen.' Sinds 2004 werkt Zwolle binnen het Ontwikkelingsprogramma voor de Binnenstad aan een stadshart waar het goed verblijven, winkelen, werken en wonen is.

 
Auteur: Eveline Korving

Ook op de Grote Markt wil de gemeente Zwolle het aantal geparkeerde fietsen terug te dringen. (Foto: Wikipedia)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.