Zwolle haalt hinderlijke fietspaaltjes weg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Zwolse fietsers kunnen de gemeente Zwolle helpen om een eind te maken aan onnodige, dan wel onzichtbare paaltjes langs de fietspaden.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat ongeveer 60 procent van alle fietsers, die in het ziekenhuis belanden, slachtoffer is van een eenzijdig ongeval. De gemeente Zwolle wil dit percentage in Zwolle omlaag brengen. Daarvoor gaat de gemeente het aantal paaltjes in fietspaden verminderen en de noodzakelijke paaltjes aanpassen, door bijvoorbeeld de paaltjes te verplaatsen of zichtbaarder te maken.

 

Meldpunt fietspaaltjes

Op de website van de gemeente Zwolle kunnen fietsers helpen om paaltjes aan te geven en deze van een beoordeling te voorzien. Op die manier kan de gemeente de fietsroutes in Zwolle veiliger maken. 

 

Resultaat

In het najaar van 2012 wordt de top vijf van de paaltjes bekendgemaakt die het meest gemeld zijn en deze worden verwijderd of zichtbaarder gemaakt. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Fietsersbond worden de resultaten en vervolgstappen besproken van alle gemelde fietspaaltjes.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Meld een fietspunt via mobiele telefoon, tablet of computer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.