Zonneauto TU Eindhoven mag openbare weg op

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Stella, ‘s werelds eerste en enige gezinsauto op zonne-energie, heeft goedkeuring van de RDW gekregen om op de openbare weg te rijden.

De auto, ontwikkeld door het Solar Team Eindhoven van de TU Eindhoven, zal echter voorlopig nog niet op de Nederlandse weg te zien zijn.

Het team doet met de auto mee in de Cruise klasse van de World Solar Challenge, een 3.000 km lange wedstrijd door de outback van Australië. Hierin ligt de nadruk op een praktische en gebruiksvriendelijke zonneauto in plaats van enkel een snelle auto. De ‘zonnerace’ vindt plaats van 6 tot en met 13 oktober 2013. 

Solar Team Eindhoven
Dankzij Solar Team Eindhoven is de TU/e voor de eerste keer vertegenwoordigd tijdens de World Solar Challenge. Een multidisciplinair team van studenten van zes verschillende faculteiten van de TU/e  heeft een jaar uitgetrokken voor dit project waarin uitdagingen op het gebied van energie en mobiliteit samenkomen. Dankzij samenwerking met het bedrijfsleven maken studenten concreet kennis met hoogstaand ondernemerschap.

 
Auteur: Joske van Lith

Het team van TU/e doet met Stella mee aan de World Solar Challenge in Australië

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.