Zoetermeer, Zwolle en Houten genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs

woensdag 30 maart 2016
timer 1 min
De
De jury voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs, bestaande uit Felix Cohen (VVN), Saskia Kluit (Fietsersbond), Peter van der Knaap (SWOV) en Frits van Bruggen (ANWB) heeft op basis van 44 inzendingen, drie gemeenten genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs.

De genomineerde gemeenten zijn: Zoetermeer, genomineerd vanwege het Nachtnet van fietspaden;  nachtverlichting verhoogt de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid. Houten wordt genomineerd vanwege de ‘auto te gast’-straten en bovendien vanwege de vele fietstunnels. Tunneltjes zijn niet per se origineel. Wel origineel is dat de gemeente Houten ze ook daadwerkelijk maakt. Zwolle is diverse keren voorgedragen. Steeds met andere maatregelen. En juist die veelheid aan fietsvriendelijke maatregelen brengt Zwolle naar een nominatie.

De genomineerde gemeenten stellen zich in een korte video voor aan de deelnemers van het Nationaal verkeersveiligheidscongres, NVVC op 21 april in ‘s Hertogenbosch. Op basis van deze video’s bepaalt het publiek welke gemeente er met de prijs vandoor gaat.

 

Meer informatie over het congres

 
Auteur: Redactie

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.