Zet je auto maar in de dijk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Katwijk krijgt een nieuwe zeekering waarin je meteen je auto kunt parkeren. Een uniek project voor Nederland, zo meldt het ministerie van IenM.

Door Katwijk aan Zee loopt een zeekering die mens en omgeving beschermt tegen overstromingen. Een deel van het dorp ligt buiten de kering en is dus onbeschermd. Direct aan zee wordt daarom een nieuwe kering aangelegd.

Waar parkeren?
Momenteel staan auto’s van badgasten en andere bezoekers geparkeerd langs de boulevard. Hierdoor is de zee niet goed te zien. Om dit probleem op te lossen, komt er een parkeergarage in de nieuwe zeekering.

De nieuwe zeedijk wordt aangelegd in de bestaande duinenrij tussen de boulevard en het strand. Het duingebied zelf wordt groter gemaakt en schuift dus een stuk op. Voor de nieuwe duinen is een nieuw strand opgespoten. Deze maand startwordt begonnen met de aanleg van de parkeergarage, eind 2014 moet het project klaar zijn.

 
Auteur: Marieke Hut

Dijk in duin - Katwijk

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.