Zesje voor P+R-terreinen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De bewegwijzering van 11 van 29, door de ANWB getoetste P+R-terreinen is niet duidelijk. Bij 17 terreinen was de betaalinformatie voor het kopen van een kaartje onduidelijk. De onderzochte terreinen krijgen een gemiddeld rapportcijfer 6,5. Aan de test hebben 700 ANWB-leden en een testteam meegewerkt.

De ANWB heeft afgelopen voorjaar 29 P+R-terreinen rondom Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, ’s-Hertogenbosch en Den Haag bezocht.

Op papier zijn P+R-terreinen: snel, goed en goedkoop. Je kunt er aan de rand van de stad parkeren en per bus, tram, metro of trein verder reizen. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk? In ieder geval moeten de afzonderlijke delen goed op elkaar aansluiten, vindt de ANWB. Dus goede bewegwijzering , informatie over betalen en overstappen. Uit het onderzoek blijkt dat deze onderdelen op de meeste terreinen nog te wensen over laten. Het best functioneren P+R-Westraven in Utrecht (8,2), Kralingse Zoom, Rotterdam (8,7) en Capelsebrug, ook Rotterdam (8,3). Het slechtst scoren P+R-Veemarkt, Utrecht (3,8), Hoogkerk/Peizerweg in Groningen(4,4) en World Fashion Center, Amsterdam (4,7). Bij het slechtst beoordeelde terrein is de bewegwijzering niet duidelijk, staat er op het terrein een parkeermeter zonder enige toelichting en is de afstand tot het openbaar vervoer groot.

De ANWB doet er veel aan om de waardering en het gebruik van P + R-terreinen te bevorderen.

 

 

 

meer informatie: www.anwb.nl

ANWB toetst 29 P+R-terreinen op gebruiksvriendelijkheid

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.