Zeeuwse kinderen fluitend weer naar school

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) geven in samenwerking met Zeeuwse gemeenten een Zeeuws tintje aan de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Dit doen zij onder de vlag van Vaker Veilig Fietsen.

Overvalteams van het ROVZ attenderen verkeersdeelnemers op het feit dat er na een rustige vakantieperiode weer een heleboel (onervaren) fietsertjes naar school gaan. Waar mogelijk werken ze samen met de politie, maar ook de scholieren en hun ouders worden aangesproken. Zij krijgen een reminder aangeboden met het verzoek goed op te letten in het verkeer en de verkeersregels in acht te nemen.

Weer fluitend naar school
Het thema van de Zeeuwse campagne is ‘Weer fluitend naar school’. Het ROVZ ziet dat iedereen onbezorgd en fluitend naar school kan. Het overvalteam deelt rondom de basisscholen een pen met fluitje op de dop uit aan de kinderen, die letterlijk fluitend naar school kunnen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.