Zeeuws en Brabants vraagafhankelijk vervoer in de 9292 planner

vrijdag 19 februari 2016
timer 2 min
Reisplanner 9292 toont nu ook de Zeeuwse Haltetaxi, naast vraagafhankelijk vervoer in Noord-Brabant. Deze Zeeuwse Haltetaxi rijdt in landelijke gebieden als aanvulling op de lijnbussen. Met de combinatie van lijndienst, buurtbus en haltetaxi hebben Zeeuwse inwoners een mobiliteitsgarantie. Om deze taxi op te nemen in de vaste dienstregeling is een fictieve taxiregeling opgenomen.

9292 was al enige tijd in overleg met de Provincie Zeeland over de beste manier om de reiziger te voorzien van reisinformatie over deze vorm van vervoer. De Haltetaxi is nu zichtbaar in de planner met een dienstregeling, gecombineerd met extra informatie.

Vraagafhankelijk vervoer als vervanging van, of aanvulling op, openbaar vervoer komt steeds vaker voor. Er wordt dan bijvoorbeeld niet gereden volgens een dienstregeling, maar op afroep. Dat geldt ook voor de Haltetaxi in Zeeland.

Fictieve dienstregeling
Om de Haltetaxi op te nemen in de planner heeft 9292 een fictieve dienstregeling opgenomen. Deze is gebaseerd op aannames voor de ritplanning. De reiziger heeft zo toch een indicatie van een te plannen reis. 9292 toont bij het reisadvies de mededeling dat het geen exacte tijd betreft en dat de haltetaxirit vooraf gereserveerd moet worden.

Vraagafhankelijk vervoer in Noord-Brabant
Ook vraagafhankelijk vervoer in Noord-Brabant is verwerkt in de 9292 planner. 9292 heeftd e ambitie om met nog meer provincies en gemeentes samen te werken om andere vormen van vervoer op te nemen in de planner.

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.