Zakelijke beslissers zijn progressiever over digitalisering dan consument

dinsdag 17 november 2015
timer 2 min
Za
Zakelijke beslissers zien in 2030 nog steeds een belangrijke rol weggelegd voor de centrale kantoorwerkplek terwijl thuiswerken onder het personeel steeds populairder wordt. Dit en meer blijkt uit een onderzoek dat digitaal infrastructuurbedrijf Eurofiber, heeft laten doen naar de impact van slimme technologie op ons leven, wonen, werken en ondernemen in 2030. Het onderzoek is gebaseerd op toekomstscenario’s geschreven aan de hand van gesprekken met het Rathenau instituut, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna de helft (47 procent) van de zakelijke beslissers gebruik wil maken van alle mogelijke in- en externe data voor analyse en beter zakendoen. Consumenten houden daarentegen liever volledig eigen controle op beschikbare data.

Deelauto

Managers zijn ook progressiever over de deelauto. 28 procent ziet zo’n deelauto wel zitten, terwijl slechts 10 procent van de consumenten in 2030 een auto wil delen met anderen. In 2030 wil 71 procent van de zakelijke beslissers bedrijfsdata en –software in de cloud zetten.

‘De wetenschap en de technologiesector houden nu meer voor mogelijk over 15 jaar dan wat de consument wil. Dat vraagt om meer inspanning van ons als sector om consumenten bewuster te maken van de digitale veranderingen en bijbehorende voordelen die op ons afkomen,’ aldus Alex Goldblum, CEO van Eurofiber.

Onderzoeksaanpak

Deze samenwerking tussen het wetenschappelijk instituut Rathenau, Eurofiber en Motivaction biedt inzicht in de digitaliseringsuitdagingen voor komend decennium’, zegt Pieter Paul Verheggen, algemeen directeur van onderzoeksbureau Motivaction.

Meer informatie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.