WOW-prijs 2013 voor Baggertubes Oosteinderpoel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het project Baggertubes Oosteinderpoel heeft de WOW-prijs 2013 gewonnen.

De prijs - een bedrag van €15.000 om het idee verder uit te werken - werd uitgereikt tijdens de landelijke WOW  (Water Ontmoet Water én Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders) – dag op 4 april.

 

Baggertubes Oosteinderpoel
De oevers van de Oosteinderpoel, een beschermd natuurmonument nabij Aalsmeer, hebben flink te lijden van de scheepvaart in de Ringvaart. De golven en zuigkracht van passerende schepen veroorzaken veel afslag. De baggertubes zijn buizen van stevige synthetische stof, die gevuld worden met bagger en als een buffer langs de oever worden geplaatst. Die wordt zo goed beschermd.

 

Prijs
Uit de ruim 40 inzendingen nomineerde de jury 5 projecten, die in aanmerking kwamen voor de prijs. Dat deed de jury op basis van vier criteria: er zijn veel partners bij betrokken, het is al in een vergevorderd stadium, de maatschappelijke impact en het innovatieve karakter.

Bekijk hier een filmpje van het winnende project.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.