Wisselend filebeeld in februari

woensdag 2 maart 2016
timer 2 min
Dankzij het uitblijven van wintersweer nam de totale filezwaarte in februari met zo’n 4 procent af in vergelijking met februari 2015. Bij specifieke knelpunten zoals de A4 en de A9 nam de filezwaarte juist toe. Terwijl het dagelijkse knelpunt op de A13 tussen Delft en Berkel Rodenrijs is verdwenen.

Weggebruikers zullen deze lichte daling ten opzichte van een jaar eerder nauwelijks merken, aldus de ANWB. Bij een aantal knelpunten wordt het zelfs weer drukker. Zo neemt de vertraging voor het verkeer dat tijdens de ochtendspits gebruik maakt van de A9 Alkmaar richting Amstelveen verder toe. De filezwaarte steeg daar met circa 40 procent.

Wegomlegging A6 half uur extra reistijd
Ook bij Zoeterwoude op de A4 Rotterdam richting Amsterdam waar het doorgaande verkeer van drie naar twee rijstroken moet, staat het verkeer dagelijks langer vast. Het verkeer vanuit Almere richting Amsterdam op de A6 ondervindt veel hinder van de wegomlegging bij Almeerderzand. Deze wegwerkzaamheden houden verband met de verbreding van de snelweg. Automobilisten moeten tijdens de ochtendspits rekening houden met een half uur extra reistijd.

Flessenhals
In het oosten van het land ondervindt het verkeer op de A12 Arnhem richting Duitse grens steeds meer hinder van de files. De weg vormt dagelijks een flink knelpunt tijdens de avondspits. Dankzij de opening van de A4 tussen Den Haag en Rotterdam is het knelpunt in de A13 tussen Delft en Berkel en Rodenrijs verdwenen. Daarentegen blijft de A20 Hoek van Holland richting Gouda op meerdere plaatsen een flessenhals.

 
Auteur: Redactie

De filezwaarte nam wegens betere weersomstandigheden in februari met 4 procent toe ten opzichte van een jaar eerder

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.