Winnen van de file

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De nieuwe app ‘winnen van de file’ helpt automobilisten, die vaak in de spits over de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven rijden, om slim te reizen en de spits te mijden. De app moet de hinder tijdens de verbredingswerkzaamheden – tot najaar 2013 – op de A2 beperken en de doorstroming verbeteren.

Het mobiliteitsspel is een nieuw spitsmijden initiatief van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en provincie Noord-Brabant en wordt mede gefinancierd door het ministerie van I&M, vanuit het programma Beter Benutten.

Win-win

Deelnemers aan ‘Winnen van de file’ krijgen via de app actuele lokale verkeersinformatie over reistijden, files en wegwerkzaamheden. De uitdaging is het beste reistijdstip te kiezen en bijvoorbeeld eerder of later te vertrekken, (deels) thuis te werken of de auto te verruilen voor ander vervoer. Via de app helpen de deelnemers zelf ook om de reistijden te meten, waardoor de informatie nog nauwkeuriger wordt. In januari wordt de app uitgebreid met een spel waarmee punten en prijzen zijn te verdienen.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.