Winnaar beste paperbijdrage NVC bekendgemaakt

donderdag 4 november 2021

Op het goedbezochte Nationaal verkeerskundecongres in de Jaarbeurs in Utrecht op 4 november maakte dagvoorzitter Pieter Litjens de winnaar van de prijs 'beste paperbijdrage 2021' bekend. Arjen Kamphuis van de gemeente Rotterdam nam de prijs in ontvangst voor zijn paper 'de sociale en culturele waarde van infrastructuur'. 

Vergeten wij binnen ons vakgebied niet te vaak dat de resultaten van ons werk beeldbepalend kunnen zijn? Hoe iconisch een brug kan zijn, hoe bepalend de inrichting van een plein is voor de mate waarin de mensen zich daar thuis voelen? Zeker in deze coronatijd, waarin we veel meer in onze eigen omgeving rondom huis hebben doorgebracht, is de herwaardering van de openbare ruimte een actuele vraag.

Volgens de jury: 'Met deze bijdrage vergroot Arjen het inzicht dat verkeer en infrastructuur niet alleen gaat over bereikbaarheid, maar over het welzijn en welbevinden van de mensen die daar gebruik van moeten maken. Door te onderzoeken hoe ruimtelijke kwaliteit meespeelt bij de waardering van de omgeving, wordt het vakgebied geprikkeld om, zelfs in deze tijden waarin middelen schaars zijn, te werken aan projecten met hoge kwaliteit. Het onderzoek is goed gedocumenteerd en getalsmatig onderbouwd. Er is helder en vlot geschreven en, zoals gezegd, het onderwerp geeft een nieuwe kijk op ons vakgebied. Een terechte winnaar.'

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.