Windesheim Flevoland start nieuwe opleiding Mobiliteit

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Per september 2012 heeft hogeschool Windesheim Flevoland een nieuwe opleiding: Mobiliteit (Verkeerskunde). De opleiding Mobiliteit is verwant aan de opleiding van Windesheim in Zwolle, maar krijgt een eigen gezicht. De opleiding onderscheidt zich onder meer door de nadruk op duurzaamheid en Comakerships, concrete opdrachten die de studenten voor externe opdrachtgevers uitvoeren.

Mobiliteit (Verkeerskunde) leidt op tot generalist op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit. Door de resultaatgerichte Comakerships hebben de studenten bij het afstuderen al veel werkervaring en contacten in het werkveld.

Bredere blik
‘De aanleiding van de opleiding in Flevoland is zowel geografisch als inhoudelijk,’ meldt Adriaan Walraad, vakdocent. ‘Geografisch omdat hbo vaak regionaal georiënteerd is en er in de noordvleugel van de Randstad nog geen opleiding is. Maar ook inhoudelijk is er een aanleiding: we willen generalisten leveren, waarvan de blik van mobiliteit breder is dan bij verkeerskunde. Verkeerskunde is daarbij de basis. We zijn begonnen met acht studenten, eerstejaars, als alles gaat als het moet, zijn die dus over 4 jaar klaar.’

De vakdocenten
De vakdocenten van deze nieuwe opleiding zijn ir Adriaan Walraad MBA, ir. Raoul Teekamp en Marthe Telgen Msc. Dit drietal start de opleiding Mobiliteit op en bouwt die de komende jaren verder uit. Adriaan Walraad legt zijn rol als coördinator verkeersplanologie van de gemeente ’s-Hertogenbosch per 1 oktober 2012 neer. Raoul Teekamp en Marthe Telgen blijven parttime actief in hun huidige werkkring. 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Hogeschool Windesheim Flevoland

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.