Wilt u net als Bert van Wee ook elektrische auto testen?

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De ANWB gelooft in elektrisch rijden en organiseert daarom tot en met november ‘De Grootste Elektrische Proefrit van Nederland’. Een karavaan van 12 elektrische auto’s trekt langs 13 steden om iedereen de kans te geven om een proefrit te maken. Daarnaast heeft de bond een speciale elektrische VIP-auto met camera’s uitgerust. Op 12 september stapt hoogleraar transportbeleid Bert van Wee in voor een ‘live’-proefrit.

De ANWB meldt dat er inmiddels al 4000 elektrische proefritten in het land zijn gemaakt. In totaal hebben de auto’s al ruim 50.000 km afgelegd. Op de site www.anwb.nl/elektrischeproefrit en op YouTube zijn diverse reacties en bevindingen van deze testrijders te zien (ruim 1200 filmpjes die al zo’n zo’n 30.000 views hebben opgeleverd).

Volg Bert van Wee ‘live’ in elektrische VIP-auto
In de VIP-auto reizen ANWB-verslaggevers Frank Buma of Heleen de Geest mee en stellen vragen aan de BN-ers. Deze gesprekken zijn rechtstreeks te volgen via www.anwb.nl/elektrischeproefrit. In de aanloop naar de verkiezingen is de VIP-auto gereserveerd voor politici. Op de verkiezingsdag zelf stapt hoogleraar Bert van Wee in de VIP-auto.

Politici die al deelnamen aan de VIP-proef kregen vragen over hun eigen rijgedrag en over de politieke thema’s rond elektrisch rijden, zoals hun mening over duurzame mobiliteit in het algemeen en over de bijdrage van de elektrische auto in het bijzonder, over betalen voor mobiliteit en over verkeersveiligheid.

De ANWB ziet tot nu toe vooral vrolijke gezichten en mensen die blij verrast zijn, met name over de stilte. Ook tonen de filmpjes allerlei pogingen van mensen om de auto op stroom te houden. Naast de bekende bezwaren van een hoge prijs en beperkte actieradius, zijn er weinig klachten over de auto’s .

Meedoen aan elektrische proefrit?

Wilt u in uw eigen omgeving 6 dagen lang beschikken over een van de auto’s? Dan kunt u zich inschrijven op de site www.anwb.nl/helpmee  Daar ziet u wanneer de karavaan bij u in de buurt is.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Heleen de Geest (ANWB) laat VIP’s zelf kennismaken met elektrisch rijden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.