Wie volgt @Verkeerskunde? (VK 5/2013)

dinsdag 3 september 2013
timer 2 min

@infratweets is het twitteraccount van Jeroen de Graaf. Jeroen is werkzaam bij @vdwaalpartners, en twittert op persoonlijke titel. Wat vindt hij van Twitter?

‘Ik ben met @infratweets begonnen omdat ik het medium interessant vind, maar wilde het wel zinvol inzetten. Zo twitter ik via een google-applicatie de resultaten van zoektermen die mij interesseren. Dit verklaart de ruim 20.000 tweets die ik al heb verstuurd. Ik vind het leuk dat meer mensen (ruim 1200 volgers op dit moment) deze zoekresultaten interessant vinden, waaronder media zoals @Verkeerskunde, @TWdigitaal, @Questredactie, @de_ingenieur en een aantal bedrijven en organisaties uit de infrabranche. Het brengt mij dus vooral informatie die ik zelf interessant vindt, maar ook een hele groep mensen om dit mee te delen.’

Wat inspireert je? 
De snelheid. Ik heb wel eens gekeken hoe lang een artikel online stond voordat het op @Infratweets verscheen, dat bleek 3 minuten te zijn. Ook als er onverwachte zoekresultaten opduiken krijg ik al snel berichten van volgers die mij helpen om de zoekinstellingen bij te stellen. Dat toont de sociale kracht van social media.

Hoeveel tijd besteed je aan twitter?
Momenteel gemiddeld 2 keer per dag 5 minuten.

Welk advies heb je?
Als er wordt gereageerd, doe mee aan het gesprek dat dan ontstaat. Dat is volgens mij de hefboom naar succes op Twitter.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Jeroen de Graaf

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.