Westland geeft Bruna-verkeerslespakket aan basisscholen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Basisscholen in de gemeente Westland kunnen gratis gebruik maken van het lespakket Leer in het Verkeer. Dit is een verkeerseducatieconcept voor peuters en kleuters waarbij herkenbare producten van Dick Bruna worden gebruikt.

De gemeente heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het verkeersveiliger maken van de school-thuisroutes van de kinderen in het basisonderwijs. Verkeersdeelnemers moeten deze verkeersmaatregelen wel begrijpen, stelt de gemeente.

Oefenstraat

Het project Leer in het Verkeer is uitgeprobeerd op een basisschool in Naaldwijk. Tekeningen van Dick Bruna illustreren het lesmateriaal, of het nu gaat om wenborden, doebladen, vertelplaten of spelletjes. Voor thuis krijgen de kinderen een verteltas op uitleenbasis mee om samen met de ouders aan het project te werken. Na het oefenen en leren in de klas kan de school een tijdelijke 'oefenstraat' bouwen om de theorie in de praktijk te brengen.

Lesborden en stoeptegels

De gemeente gaat de schoolomgeving van de deelnemende scholen voorzien van permanente lesborden en stoeptegels met verschillende versjes in de Dick Bruna stijl.

Alle Westlandse basisscholen kunnen zich aanmelden voor het Leer in het Verkeer-project via de onderwijs begeleidingsdienst OnderwijsAdvies, die tevens de instructies op de scholen zal verzorgen. De uitvoering start in het nieuwe schooljaar 2012/2013.

 

Filmpje

Scholen kunnen met het lespakket een oefenstraat inrichten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.