Westerscheldetunnel over op innovatieve techniek tolheffing

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Vanaf 17 juni zijn alle tollanen van de Westerscheldetunnel overgezet op een nieuwe innovatieve techniek. Door de combinatie van het nieuwe systeem en de ‘t-tag’ is de betrouwbaarheid van de apparatuur en de snelheid van de afwikkeling van de transacties verder toegenomen. Dit zorgt voor een nog comfortabeler passage op het tolplein.

Na een testperiode waaruit de technologie succesvol bleek, is het tolplein nu omgebouwd. Volgens projectmanager Winifred Roggekamp is het niet eenvoudig om een voertuig nauwkeurig in de juiste categorie te klasseren, zonder menselijke tussenkomst. Maar waar de t-tag alleen de passage registreert, bepaalt nu de techniek achter het tolplein in een milliseconde tot op de trekhaak precies, de lengte en hoogte van het voertuig, zelfs nog bij een snelheid tot 100 km/uur.

 

Speciaal voor de t-tag transacties heeft Technolution in opdracht van Movenience B.V. het geavanceerde elektronische betaalsysteem TIPS (Transaction and Information Processing System) ontwikkeld. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat gegevens van passerende voertuigen automatisch worden doorgegeven aan de backoffice. Vanuit de backoffice worden de transacties afgehandeld. Het unieke aan het systeem is dat het niet alleen de toltransacties kan afwikkelen, maar ook andere autogerelateerde betalingen in bijvoorbeeld parkeergarages of bij tankstations.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Het tolplein van de Westerscheldtunnel uitgerust met TIPS,Transaction and Information Processing System

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.