Werving SLIM Prijzen RegioRing van start

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
He
Het project SLIM Prijzen RegioRing in de Stadsregio Arnhem Nijmegen gaat binnenkort starten met de werving van deelnemers. De eerste 3000 geselecteerde automobilisten ontvangen een uitnodiging deel te nemen.

De komende jaren wordt gewerkt aan de RegioRing (A12, A50, A325, A15 en A73), waardoor de bereikbaarheid onder druk komt te staan. Daarom wordt met een prijsprikkel het gedrag van automobilisten positief beïnvloed.

 

Werving

In mei en juni is de referentiemeting uitgevoerd met infraroodcamera’s. Automobilisten die in deze periode regelmatig in de spits op de RegioRing zijn gesignaleerd, komen in aanmerking om mee te doen. Deelnemers ontvangen vooraf een virtueel mobiliteitsbudget op basis van het reguliere reisgedrag. Wanneer zij in de spits toch op de RegioRing rijden, wordt per kilometer 10 cent van het budget afgeschreven. Een deelnemer kan maximaal 150 euro verdienen.

Daarnaast ontvangen ze ook een mobiel navigatiesysteem (PDA) in bruikleen, dat wordt gebruikt voor de ritregistratie. Ook krijgt de deelnemer via dit toestel route- en reisinformatie, de actuele verkeerssituatie en alternatieve routes aangeboden.

 

Extra waardering

SLIM Prijzen RegioRing mag niet leiden tot extra hinder in de spits op andere wegen. Daarom zijn enkele bruggen en op delen van wegen punten aangewezen waar een extra afwaardering geldt van € 5,00. Elke keer dat een deelnemer zo’n punt passeert, wordt dit bedrag van zijn beloningsbudget afgeschreven. Dit gebeurt niet als deze route volgens de referentiemeting zijn gebruikelijke route is.

 

Project

De opdrachtgever van het project is de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het ministerie, provincie Gelderland en gemeenten in de stadsregio leveren een financiële bijdrage. Werkgevers worden nadrukkelijk bij de proef betrokken.

 
Auteur: Joske van Lith

In deze regio vindt het project SLIM Prijzen RegioRing plaats

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.