Weggebruiker positief over Achterhoekse wegen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Weggebruikers zijn over het algemeen positief over de provinciale wegen in de Achterhoek. Dit blijkt uit een wegbelevingsonderzoek dat de ANWB heeft uitgevoerd in opdracht van de provincie Gelderland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG).

Resultaten onderzoek 

Voor het onderzoek hebben 49 teams van vrijwilligers van de ANWB een route van circa 150 kilometer gereden in de Achterhoek en daarbij aangegeven hoe zij de provinciale wegen ervaren. De algemene teneur was tamelijk positief. ‘De wegen liggen er wel goed bij’, was een veelgehoorde opmerking.

 

Maar er waren ook kritische opmerkingen, met name over de belijning en de snelheidsaanduiding. Op een aantal plekken tastten de ANWB-vrijwilligers in het duister over de snelheidslimiet. Waardering was er voor de hectometerpaaltjes met snelheidsaanduiding. De betekenis van belijning (‘mag je hier nu wel of niet inhalen’) was niet altijd duidelijk.

 

Geslaagde opzet

Gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland is blij met het onderzoek: ‘De provincie ziet de weggebruiker als klant en hecht dan ook groot belang aan diens mening.’ Het onderzoek in de Achterhoek is een proefproject. De provincie en de ROVG wilden ermee onderzoeken of dit een goede manier is om de weggebruiker aan het woord te laten. Gedeputeerde Bieze is positief over het resultaat. Zij wil het wegbelevingsonderzoek daarom in de toekomst vaker inzetten en een vaste plaats geven bij de aanleg en het onderhoud van de provinciale wegen. De provincie bekijkt of ze dit ook in samenwerking met de ANWB kan doen.

 
Auteur: Eveline Korving

De wegen in de Achterhoek kregen een positieve beoordeling van de vrijwilligersteams. (Foto: Dre Odz)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.