Wegen integreren in het landschap: tips

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Wegen buiten de bebouwde kom integreren in het landschap en daarbij gebruik maken van de natuurlijke omgeving. De nieuwe CROW-publicatie ‘Gebiedsontsluitingswegen buiten de bebouwde kom’ geeft praktische uitleg en tips bij dit proces.

De publicatie is gemaakt met kennis uit de praktijk en voorzien van voorbeelden, illustraties en foto’s.

Stappenplan voor integrale aanpak
De publicatie bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over de aanleiding om te komen tot publicatie, doel en doelgroepen. Centraal in het tweede deel staat het stappenplan voor een integrale aanpak van een infrastructuuropgave. Elke fase van dit plan is voorzien van praktijkvoorbeelden. In het derde deel zijn thema’s zoals participatie, beleving, kunsttoepassing en kwaliteitsborging in een matrix afgezet tegen de fases van het stappenplan. De hele publicatie is voorzien van veel praktijkvoorbeelden, illustraties en foto’s.

De kennis uit deze publicatie is voor alle professionals die zich bezig houden binnen het raakvlak van wegontwerp en ruimtelijke ordening. Ook voor medewerkers van belangenorganisaties en voor de burgers heeft de kennis uit deze publicatie praktische meerwaarde.

Complete serie: ‘De weg en haar omgeving’
De publicatie ‘Gebiedsontsluitingswegen buiten de bebouwde kom’ vormt samen met twee andere CROW-publicaties een complete serie over ‘de weg en haar omgeving’. De andere twee publicaties zijn: ‘Plattelandswegen mooi en veilig’ (publicatie 259) en ‘Stromen en verblijven’ (publicatie 724). De nieuwe publicatie is te bestellen via de website van CROW (www.crow.nl/338). Ook is de uitgave beschikbaar in de Online Kennismodule ‘Ruimte, mobiliteit, stedenbouw en verkeer’.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.