WegbeheerderTalk - Het wegennet van de toekomst: ontwerp

woensdag 30 maart 2016
timer 3 min
Ho
Hoe ziet het wegennet van de toekomst eruit? Is er voldoende expertise voor het wegontwerp van de toekomst? En hoe kunnen wegbeheerders daar nu al op voorsorteren? Deze vragen en meer worden uitvoerig besproken tijdens de eerste WegbeheerderTalk op vrijdag 8 april, tijdens Intertraffic Amsterdam 2016. Acquire Publishing - uitgever van onder andere Verkeerskunde, PARKEER24 en Verkeer in Beeld - organiseert dan namelijk een speciaal kennisprogramma voor de Nederlandse markt: de WegbeheerderTalks.

WegbeheerderTalk 1 - Het wegennet van de toekomst: ontwerp

John Boender, programmamanager wegontwerp bij CROW en projectleider van de Taskforce Dutch Roads for Selfdriving Vehicles, en Arjan van Vliet, hij is senior adviseur strategie bij de RDW en heeft bij de ETCP de coördinatie van de contacten met de fabrikanten en toelatingsautoriteiten gedaan, verkennen samen met voorzitter Joëlle van den Broek (DITCM, landelijke ITS-Ronde tafels) hoe het toekomstig wegontwerp eruit moet zien op basis van reële denkbeelden over soorten voertuigen en weggebruik.

Samen onderzoeken zij hoe wegbeheerders daar nu al op kunnen voorsorteren. Hoe brengen zij dit onderwerp vervolgens op een constructieve manier onder de aandacht van wegbeheerders en welke handvatten geven ze mee? Is het vooralsnog een snelwegissue of sluiten al snel stedelijke en regionale wegen en wegbeheerders aan? 

Ontwikkeling zelfrijdende voertuigen

John Boender: 'Het belangrijkste bij het ontwerp van het wegennet van de toekomst is dat we nu geen beslissingen nemen die ontwikkelingen in de toekomst blokkeren.  Een infrastructurele keuze nu ligt er vaak voor tientallen jaren.  Lastig hierbij is natuurlijk dat we niet precies weten welke ontwikkelingen er in de toekomst zullen plaatsvinden. We kunnen slechts een inschatting maken van het wegennet van de toekomst op basis van de huidige kennis, denk bijvoorbeeld aan ontwikkeling zelfrijdende voertuigen.'

Denk mee!

De WegbeheerderTalks vinden plaats in het Smart Mobility Theater in hal 9 van RAI Amsterdam ( kijk hier voor het volledige programma). Deze Talk - over het ontwerp van het wegennet van de toekomst - is de eerste van vier Talks en vindt plaats van 10.30-11.15u. U bent van harte welkom om tijdens de Talk mee te denken en uw ideeën te delen!

Ga voor registratie voor de beurs en de Talks naar  de website van Intertraffic Amsterdam . Hebt u zich al geregistreerd voor de beurs, maar nog niet voor de Talks? U kunt zich  via deze site  ook apart aanmelden voor de Talks.

Met de WegbeheerderTalks is dit programma vooral gericht op de Nederlandse nationale, regionale en lokale wegbeheerders. Voertaal is die dag Nederlands.  Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Platform WOW (Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders) en het CROW.

 
Auteur: Else Adriaans

Foto: Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.