Watertaxi-pilot M4H/RDM shuttle wegens succes verlengd

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In de eerste fase van de pilot watertaxi tussen de Rotterdamse Merwe-Vierhavens (M4H) en RDM zijn voldoende abonnementen verkocht en zijn de abonnementhouders positief over de nieuwe waterverbinding. De pilot wordt daarom verlengd tot eind 2014. Daarna wordt gekeken of een verbinding met een watertaxi voor een periode van drie jaar haalbaar is.

De geringe wachttijd van 6 minuten en de snelheid van de vaartocht in 3 minuten, worden door de gebruikers als zeer positief ervaren. Tot eind 2014 moeten 75 abonnementen verkocht zijn. Met name het havenbedrijf gaat zich extra inspannen de komende maanden meer abonnementen te verkopen aan bedrijven en instanties op RDM die zich recentelijk hebben gevestigd of de komende maanden zich daar vestigen.

Abonnement
Een anoniem maandabonnement kost 30 euro. Hiervoor kan op werkdagen gedurende de ochtend- en avondspits met de watertaxi worden gevaren tussen M4H (1e Merwegat ter hoogte van de Fruitvis) en RDM (halte Aqualiner).

50 parkeerplaatsen en mobiliteitspunt
Begin september 2014 is het parkeerterrein bij de watertaxisteiger van de Merwe-Vierhavens met 50 parkeerplaatsen en fietsenstalling gereed. Verder wordt de mogelijkheid onderzocht voor het opzetten van een mobiliteitspunt waarbij elektrische- en leenfietsen klaarstaan op RDM / M4H.

De watertaxilijn tussen de Merwe-Vierhavens en RDM wordt na een succesvolle start uitgebreid met 50 parkeerplaatsen bij de watertaxisteiger van de Merwe-Vierhavens en een mogelijk mobiliteitspunt met elektrische- en leenfietsen op RDM / M4H.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.