Waterschap waarschuwt voor slik op de weg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het waterschap Scheldestromen waarschuwt voor risico van gladheid door slik op de wegen. Landbouwers zijn begonnen met het rooien van aardappelen en bieten. Hierbij kan er slik op de weg terechtkomen die in combinatie met de (verwachte) regen tot gevaarlijke situaties kunnen leiden voor het verkeer.

Het waterschap houdt toezicht op de wegensituatie en het naleven van de spelregels die er voor agrariërs gelden. Zodra het waterschap onveilige situaties ontdekt, moet er altijd direct worden opgeruimd. Als het mogelijk is, kan het waterschap ook een helpende hand bieden. Bij nalatigheid laat het waterschap de weg schoonmaken op kosten van de vervuiler. Het waterschap kan besluiten borden met een snelheidsbeperking te plaatsen.

Geen ontheffing meer voor opslag van bieten

Voor het opslaan van bieten in bermen of overhoeken zijn geen ontheffingen meer nodig. In overleg met het waterschap kunnen landbouwers onder voorwaarden hun bieten opslaan in de berm of op overhoeken. Deze voorwaarden zijn dat er geen zichtbelemmering optreedt voor de weggebruikers en dat er een afstand van 1,80 meter uit de zijkant van de verharding wordt aangehouden. Als de verkeersveiligheid dat toestaat wordt een afstand van 0,50 meter gedoogd.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Waterschap Scheldestromen wijst alle agrariërs er op ernstige vervuiling te voorkomen door slik van de wielen van de landbouwvoertuigen te verwijderen voordat de voertuigen de weg op gaan (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.