Waterbus alternatief voor Brienenoord brug

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Met de nieuwe waterbus veerdienst Kralingen-Feijenoord is er nu een alternatief voor de drukke Brienenoord brug. De fiets mag mee de boot op.  

De veerdienst vaart doordeweeks van maandag tot en met vrijdag van 07:00-19:00. Later dit jaar wordt bekeken of ook bezoekers aan de Rotterdamse Kuip in het weekend kunnen worden bediend.

Niet meer omreizen
Het veer draagt bij aan de leefbaarheid en de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de stad. Voor bewoners van Feijenoord is omreizen niet meer nodig en is de overkant in een paar minuten bereikt. Daarnaast zijn de ontwikkelingen aan de Piekstraat met nieuwe bedrijven mede aanleiding geweest om te investeren in bereikbaarheid over water.

Drie jaar
De nieuwe fietsveerverbinding Kralingen- Feijenoord is een project van minimaal drie jaar. Hoofddoel is het bijdragen aan een netwerk voor fietsverkeer tussen de oevers van de Nieuwe Maas. Betalen kan met de ov-chipkaart betalen of contant.

Bron: gemeente Rotterdam

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.