Wat Europese landen doen met mobiliteitsmanagement en gedragsbeïnvloeding

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) heeft een nieuwe publicatie uitgebracht ‘Slim reizen: hoe Europese landen, steden en regio’s gedrag beïnvloeden’. In deze publicatie geeft het KpVV een blik in wat de landen om ons heen doen op het gebied van mobiliteitsmanagement en gedragsbeïnvloeding.

De publicatie bevat een selectie van praktijkcases. Soms belichten die cases mogelijkheden of maatregelen die belangrijk voor ons zijn, maar nog onbekend zijn. Een andere keer blijkt dat iets wat in Nederland moeizaam gaat, juist goed aanslaat in een ander land. En andersom ook: nog steeds is er internationaal gezien belangstelling voor wat er in Nederland gebeurt. Soms ook met een kritische noot.

Weblog
Gekoppeld aan de publicatie lanceert het KpVV een weblog met het volledige overzicht van praktijkcases, uniek video- en beeldmateriaal en doorverwijzingen voor meer informatie.

Wat gaat goed
Experts uit binnen- en buitenland geven hun mening over hoe het gaat met mobiliteitsmanagement in Nederland. Daaruit blijkt dat we goed zijn in het betrekken van werkgevers, het leggen van de verbinding met het Nieuwe Werken en slimme mobiliteitspassen, mobilteitsbudgetten, OV-fietsen en spitsmijden.

Wat kan beter
Volgens het KpVV kunnen we nog veel leren als het gaat om marketing, gedragsbeïnvloeding, ketenmobiliteit en het betrekken van nieuwe doelgroepen als jongeren, schooljeugd, nieuwe bewoners, ouderen. Ook is het zinvol om de verbinding te zoeken met de gezondheidszorg en thema’s als energie en groene werkgelegenheid.

Discussie
Het KpVV wil met de publicatie discussie oproepen over hoe mobiliteitsmanagement en gedragsbeïnvloeding verder kunnen worden ontwikkeld. Het is mogelijk om op het weblog een reactie achter te laten. Met de belangrijkste ideeën en suggesties gaat het KpVV aan de slag.

KpVV en mobiliteitsmanagement
Als national focal point van het European Platform on Mobility Management (EPOMM) heeft het KpVV de afgelopen jaren regelmatig nuttige ideeën opgedaan uit het buitenland. Die inspiratie wil het KpVV doorgeven aan anderen. Want uit internationale uitwisseling van kennis en ervaringen blijkt telkens weer: er valt veel van elkaar te leren.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Er zijn in andere landen minstens net zo slimme allianties als hier in Nederland met het Nieuwe Werken (Foto: KpVV)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.