Waarheen beweegt verkeerskunde?

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Het verkeerskundevakgebied is opvallend ‘volgend’, zo constateert Marcus Popkema in zijn promotieonderzoek naar het vak verkeerskunde. Moet dat zo blijven, of zou het vakgebied meer sturend moeten optreden en hoe werkt dat dan? Anders gezegd: wat is de stip aan de horizon voor het vak verkeerskunde?

Die vraag staat centraal op een denktankdag over de vakgroep verkeerskundigen op 14 september in Antwerpen. Initiatiefnemer is oud-NHTV-docent, Mike Bérénos. ‘We borduren deze dag voort op de discussie die werd gestart tijdens het eerste vakdebat over het vak dat op 12 maart werd georganiseerd door Verkeerskunde en Verkeer in Beeld in Utrecht. In eerste instantie dacht ik aan een aantal ‘oud -Vatters (studenten van de voormalige Verkeersacademie Tilburg) en NHTV-ers ’, zegt Bérénos, ‘maar gaandeweg realiseerde ik mij dat wil er iets bruikbaars uitkomen, dan moet ook de jonge generatie vertegenwoordigd zijn.’ Intussen heeft zich een gemêleerd gezelschap van zo’n 40 verkeersprofessionals zich aangemeld voor een debat onder leiding van Boer & Croon over de toekomst en de positionering van het vakgebied. Vragen die ter discussie komen zijn: wat is verkeerskunde , welke grote vraagstukken komen op ons af en welke stip kiezen we op de horizon?

Terugkoppeling op Nationaal verkeerskundecongres
Gastheer voor deze discussie is Bowers&Wilkins. Op 6 november wordt een terugkoppeling gegeven van dit debat tijdens het Nationaal verkeerskundecongres in ’s-Hertogenbosch.

 
Auteur: Joske van Lith

Mike Bérénos, initatiefnemer van de denktankdag

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.