Waalwijk (VK 6/2012)

maandag 29 oktober 2012
timer 2 min

Voor

De Mozartlaan in Waalwijk is een gebiedsontsluitingsweg. Er was sprake van een 9 meter brede asfaltweg met scheuren en oneffenheden waardoor de geluidsoverlast toenam. De weg had twee rijstroken met aan weerszijden fietsstroken, waarop fietsers zich niet veilig voelden. Aanwonenden hadden geluidsoverlast van het vele autoverkeer (10.000 mtv/pd). De kruispunten waren krap gedimensioneerd, waardoor de verkeersveiligheid tussen auto’s en fietsers in het geding kwam.

 

Na de reconstructie ligt er een strak wegdek waardoor de geluidsoverlast is afgenomen en er is nu een vrijliggend tweerichtingenfietspad aan de zijde van de woningen. Het autoverkeer heeft een rijbaan ter beschikking van 6.5 meter breed waardoor het verkeer niet meer in conflict komt met de fietsers en sneller kan doorstromen. De kruispunten zijn ruimer gedimensioneerd en vier verkeersregelinstallaties zijn vernieuwd met de realisatie van een ‘groene golf’ in de spitsperioden. De komende tijd wordt aandacht besteed aan een schoolroute die dwars op de hoofdrijbaan staat en een minimale groentijd heeft en er wordt aandacht besteed aan de prioriteit voor de bus in de verkeersregelingen.

Reactie:

Wethouder Jan van Groos (Verkeer): ‘Met het scheiden van verkeerssoorten en het realiseren van een ‘groene golf’ op een ruimer bemeten weg is zowel de verkeersafwikkeling als de verkeersveiligheid gediend. De weg is weer geschikt voor een eventuele toename van verkeer in 2020 en verder.’

 
Auteur: Margriet Verhoog

Januari 2012

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.