VVN neemt verkeersbrigadiers onder haar hoede

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Sinds juli behartigt VVN de belangen van de 35.000 vrijwillige verkeersbrigadiers in Nederland. VVN heeft het stokje overgenomen van Stichting Verkeersbrigadiers.

Het bestuur van de Stichting Verkeersbrigadiers - waar VVN, ANWB en de politie in vertegenwoordigd waren - had in 2012 besloten de activiteiten bij VVN onder te brengen, vanwege de noodzaak om te moderniseren door maatschappelijke ontwikkelingen.

Onveilige oversteeksituaties
Op weg van en naar school kunnen kinderen onveilige oversteeksituaties tegenkomen. Als die niet op te lossen zijn met maatregelen als bijvoorbeeld het plaatsen van een verkeerslicht of de aanleg van een verkeersdrempel, dan wordt vaak een verkeersbrigade opgericht. VVN ondersteunt hier nu in.

Implementatie in organisatie
VVN implementeert alle processen en diensten voor verkeersbrigadiers in de organisatie, om de verkeersbrigadiers zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Sinds 1984 is de status van verkeersbrigadiers wettelijk geregeld en zijn bestuurders verplicht te stoppen voor een stopteken, dat gegeven wordt door een verkeersbrigadier. Er zijn ook richtlijnen voor selectie, de aanstelling, de opleiding en de uitrusting van de verkeersbrigadiers. VVN wil samenwerken met de politie om de brigadiersopleiding te optimaliseren en brigadierwerk voor de vrijwilliger aantrekkelijker maken.

 
Auteur: Joske van Lith

VVN neemt de verkeersbrigadiers onder haar hoede

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.