VVN lanceert Buurtlabel Veilig Verkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Veilig Verkeer Nederland heeft het Buurtlabel Veilig Verkeer ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Minister Schultz reikte onlangs het eerste label uit in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Het streven van VVN is om dit jaar vijfentwintig Buurtlabels uit te reiken.

Minister Schultz: ‘Bewoners weten zelf vaak heel goed onveilige verkeerssituaties in hun buurt aan te geven. Door met hen in gesprek te gaan kan een gemeente verkeersproblemen signaleren en samen met de bewoners oplossen. Het Buurtlabel sluit heel mooi aan bij de betrokkenheid die er in de samenleving leeft. Alleen sámen kunnen we het verkeer veiliger maken’.

Inzet voor eigen buurt
Linda van der Eijck, directeur Veilig Verkeer Nederland: ‘Wij zien dat bewoners zich betrokken voelen bij hun eigen omgeving en bereid zijn zich in te zetten voor hun buurt. Van de circa 3800 meldingen die dit jaar bij het Meldpunt Veilig Verkeer binnen zijn gekomen geeft 68 procent van de melders aan zelf een bijdrage te willen leveren aan het verbeteren van de gemelde verkeersonveilige situatie. Bewoners zijn dus bereid de handen ineen te slaan en samen te werken aan een verkeersveiliger buurt’, aldus Van der Eijck.

Aanmelden
VVN nodigt buurten en wijken uit om ook structureel te werken aan een verkeersveiliger buurt en zich aan te melden voor het Buurtlabel Veilig Verkeer. Het bezit van het Buurtlabel Veilig Verkeer is geen garantie voor een 100 procent verkeersveilige buurt. Wel laat de buurt zien dat bewoners bewust bezig zijn met en samenwerken aan verkeersveiligheid.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) reikte het eerste label uit een aan twee leden van de verkeersgroep Rokkeveen waarbij ook burgemeester Aptroot en Hans Haring, wethouder Verkeer, van Zoetermeer aanwezig waren (Foto: IenM/Jan van...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.