VVN: kinderen schatten verkeer anders in

maandag 17 augustus 2015
timer 1 min

Voor veel scholen is de zomervakantie voorbij. Voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) is dit reden om weggebruikers te vragen extra waakzaam te zijn op schoolgaande kinderen die dan weer de weg op gaan. Kinderen schatten het verkeer namelijk anders in dan volwassenen.

Dit jaar vraagt VVN met hun campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ aandacht voor het feit dat kinderen fysiek en mentaal nog volop in ontwikkeling zijn. Dit maakt hen erg kwetsbaar in het verkeer.

Tekening

Volgens VVN zijn kinderen impulsief, doen ze soms onverwachte dingen en hebben ze een beperkt besef van gevaar. Ook hebben ze moeite met het inschatten van afstand en snelheid. Vanaf 10 jaar kunnen kinderen goed in een rechte lijn fietsen, zonder te slingeren achterom kijken en hun hand uitsteken.

Voorafgaand aan de campagne heeft VVN kinderen gevraagd een tekening te maken van een verkeerssituatie in de buurt van hun school die zij zelf gevaarlijk of lastig vinden. De bedoeling hiervan is dat volwassen weggebruikers bewust worden van de manier waarop kinderen verkeer beleven. De winnende tekening per provincie prijkt op honderden ansichtkaarten en sandwichborden, met de boodschap om extra alert te zijn op kinderen in het verkeer.

 
Auteur: Else Adriaans

Kinderen schatten het verkeer anders in dan volwassenen. Foto door: Protasov AN / Shutterstock.com.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.