VVN en Shell op tour met mobiel Verkeersplein

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Veilig Verkeer Nederland en Shell  gaan vanaf 30 augustus op tour met een mobiel verkeersplein waarop kinderen kunnen leren om op de fiets deel te nemen aan het verkeer. Dit mobiele plein is bedoeld als oefenplein voor kinderen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De leerlingen krijgen theorieles in de klas  en raken op het Verkeersplein, op een centrale plaats in de buurt van scholen, vertrouwd met verschillende verkeerssituaties in de praktijk.

De organisatoren hebben voor de inrichting van het Verkeersplein een vrachtwagen volgeladen met verkeersborden, skelters, fietsen, zebrapaden en verkeerslichten.  Deze onderdelen maken deel uit van het verkeerparcours, waarop kinderen uitgebreid kunnen oefenen. Een 'Verkeerspleincrew' geeft uitleg en helpt om te laten zien hoe de kinderen in bepaalde verkeerssituaties moeten handelen. Het praktijkprogramma is leerzaam, leuk voor kinderen en duurt een uur per groep. In het bijbehorende lespakket is een docentenhandleiding opgenomen met onderdelen die kunnen worden voorbereid in de klas.

De kinderen die het parcour goed doorfietsen krijgen een Verkeerspleindiploma. Het Shell-VVN Mobiele Verkeersplein reist iedere week naar een andere centrale plek in een stad of dorp, zodat alle omliggende basisscholen kunnen meedoen. Deelname is gratis en inschrijven kan via www.verkeerspleinen.nl

filmpje Mobiel Verkeersplein

 
Auteur: Joske van Lith

VVN en Shell trekken het land door met een mobiel verkeersplein voor kinderen om te oefenen in het verkeer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.