VSV lanceert mobiliteitswebsite voor 55-plussers

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft de allereerste mobiliteitswebsite op maat van 55-plussers gelanceerd. Op www.mobiplus.info vinden 55-plussers niet alleen tips en weetjes over verkeer en mobiliteit maar kunnen ze zich ook inschrijven voor lopende Mobipluscursussen in hun buurt.

Mobiplus is een opfriscursus verkeer en mobiliteit voor 55-plussers in België, die sinds 2005 gegeven wordt in samenwerking met rijscholen. In de opleiding komen onder andere nieuwe verkeersregels en dagelijkse rijsituaties aan bod. Dankzij deze bijscholing zijn 55-plussers in staat om langer op een verantwoorde manier mobiel te blijven. Sinds de start van het project hebben bijna 7000 55-plussers deelgenomen aan de cursus.

 

Op de website staat ook een powerpointpresentatie zodat senioren- of andere lokale verenigingen de cursus zelf kunnen organiseren.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.