Voorwoord Verkeerskunde 1/2020: Uw vakmedium

donderdag 12 maart 2020
timer 1 min

Het zal u niet ontgaan dat uw vakblad een gedaantewisseling heeft ondergaan. Dat geldt ook voor de website, de nieuwsbrief en het logo op social media. Dat laatste heeft in plaats van tot-stilstand-oproepend rood, de kenniskleur blauw gekregen. De blauwe bolletjes die samen de letter V vormen, staan voor de diverse aspecten, schaalniveaus en specialistische kernen die - samen - uw maatschappelijke vakgebied vormen, met nadrukkelijke openingen voor integrale samenwerking.

Naast genoemde uitingen van uw vakmedium maken we samen met het CROW ook werk van een nog actueler en relevanter Nationaal verkeerskundecongres. Op dit jaarlijkse vakcongres komen alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar samen en praat u mee over de koers en richting van uw vakgebied in relatie tot de grote maatschappelijke thema’s en opgaven.

Nodig?
Ja!

Kabbelde uw vakgebied lange tijd voort met een algemeen aanvaarde focus op het min of meer optimaliseren van het dominante auto(snelweg)systeem, tegenwoordig worden de grenzen van het vakgebied verlegd, de bakens verzet en de blikken verruimd. In álle richtingen. Zo verdiepen de specialismes binnen het vakgebied zich in volle vaart, met nog ongekende mogelijkheden in het verschiet, door een duizelingwekkend aanbod van relevante data en kennis van buitenaf. En treedt het generalisme – brede kennis van techniek, ruimte en gedrag - stapsgewijs toe tot integrale gebieden waar aanpalende disciplines elkaar ontmoeten, onder druk van gedeelde maatschappelijke urgenties, en met grote interesse voor elkaars kunde. De lang gewenste focus op automobiliteit verschuift naar het faciliteren en bevorderen van individuele multi-modaliteit onder druk van het voorkomen van schadelijke effecten voor mens, milieu en economie. Immers, de kwaliteit van leven komt in het geding met een alom aanwezige automobiliteit.

Grote woorden, grote lijnen, waarop ook uw vakmedium herijkt. U zult - hopen we - merken dat dit een stap verder gaat dan een nieuw logo, een nieuwe opmaak en het toepassen van maatschappelijk verantwoord papier.         

- Nettie Bakker. 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.