Voortzetting Rotonde Doseer Installatie op Bedrijvenpark Ruyven

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Wegens succes - ‘het verkeer kan nu beter doorstromen’ - wordt de pilot ‘Rotonde Doseer Installatie’ op Bedrjjvenpark Ruyven verlengd tot eind juni. Dit meldde gedeputeerde Ingrid de Bondt op 23 april aan bedrijven in Delfgauw bij de ondertekening van de ‘Overeenkomst rotonde Ruyven’.

Sinds de introductie van de Rotonde Doseer Installatie in Delfgauw (gemeente Pijnacker- Nootdorp), medio februari, kan het verkeer van het bedrijvenpark Ruyven tijdens de avondspits de N470 veel beter bereiken. In de praktijk bestaat de doseerinstallatie uit een extra verkeerslicht dat op werkdagen van 16:00 uur tot 19:00 uur wordt bediend door een verkeersregelaar. Zo kan het verkeer vanaf het bedrijvenpark makkelijker de rotonde op rijden.

Verkeersaanbod
In deze pilot werkt de provincie Zuid-Holland samen met vertegenwoordigers van bedrijvenpark Ruyven. Het bedrijvenpark levert niet alleen een financiële bijdrage aan verkeersmaatregelen, maar zorgt er ook voor dat het verkeersaanbod tijdens de spits vermindert; bijvoorbeeld door flexibilisering van de arbeidstijden.

Structurele maatregelen voor het bereikbaarheidsprobleem van het bedrijvenpark worden verwacht in 2015 als de rotonde wordt omgebouwd tot een kruispunt met verkeerslichten.

Beter Benutten
Dit project is onderdeel van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een bereikbare regio door een efficiënt gebruik van wegen en het ov- en fietsnetwerk, met als doel dat de files in 2014 met 20 procent zijn gedaald.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.