Voorlopig nog geen herstel vliegverkeer

donderdag 5 november 2020

Eurocontrol, het orgaaan dat op Europees niveau de luchtverkeersleidingen coördineert, verwacht dat het vliegverkeer pas in 2026 op het niveau van 2019 ligt. 

Eurocontrol houdt rekening met drie scenario's: een vaccin in 2022, een vaccin al in de zomer van 2021 of helemaal geen vaccin. In het meest positieve scenario is het vliegverkeer in 2024 weer op niveau, in het gemiddelde - en volgens Eurocontrol meest waarschijnlijke - scenario is het vliegverkeer in 2026 weer op normaal niveau en in het meest negatieve scenario blijft het vliegverkeer op een laag pitje sluimeren en is een volledig herstel niet waarschijnlijk voor 2029. 

Eamon Brennan, directeur van Eurocontrol: "Dit is een catastrofaal beeld voor de luchtvaartindustrie en laat duidelijk zien waarom het zo belangrijk is dat staten consistente en coherente maatregelen nemen om de luchtvaartindustrie te ondersteunen en ervoor zorgen dat passagiers zich weer veilig voelen om weer te vliegen. "

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.