Volop ‘fiets’ na de zomer

vrijdag 3 juli 2015
timer 2 min
Nederland verandert. Aandacht voor milieu en gezondheid neemt toe en alternatieven voor de auto komen steeds vaker naar voren. In Nederland-Fietsland krijgt de fiets hierdoor een nog prominentere plaats. De fiets is niet vervuilend, kan ook gebruikt worden voor langere afstanden, neemt relatief weinig plaats in en fietsen is gezond. Om het toenemend fietsgebruik in goede banen te leiden is kennis en inspiratie nodig. Na de zomer zijn er volop activiteiten die u in het zadel houden.


17 september 2015 NVC  College Tour-bijeenkomst

In samenwerking met Hogeschool Windesheim, NHL, NHTV Breda, CROW, ANWB en Verkeerskunde wordt een viertal NVC 2015 Collegetour-bijeenkomsten georganiseerd waar kennis(sen) bij elkaar komen vanuit praktijk, beleid, onderwijs en wetenschap. Tijdens de eerste bijeenkomst in Den Bosch, met de NHTV als gastheer, staat de fiets centraal.

Meer informatie over de NVC2015 Collegetour in het algemeen én de bijeenkomst op 17 september in het bijzonder, vindt u op www.nationaalverkeerskundecongres.nl.

24 september 2015 Masterclass Fiets & Gedrag – fietsstimulering door gedragsbeïnvloeding

Gedragsbeïnvloeding kan een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van het aandeel fiets in de modal split en dus aan doelstellingen op het gebied van bereikbaarheid, leefbaarheid, gezondheid en economie.  Maar hoe doe je dat, gedragsbeïnvloeding gericht op fietsstimulering?
Tijdens de Masterclass ‘Fiets en gedrag, fietsstimulering door gedragsbeïnvloeding’  krijgt u antwoord op deze vraag.

Meer informatie over de masterclass vindt u op www.masterclassfietsengedrag.nl.


13 oktober 2015 Fietsstad Symposium over Bikenomics

In het kader van de Fietsstad verkiezing 2016 organiseert de Fietsersbond  een symposium over het Fietsstad thema Bikenomics. Met interessante sprekers en interactieve sessies. Tijdens de plenaire afsluiting wordt bekend gemaakt welke gemeenten door de jury  genomineerd worden voor de verkiezing Fietsstad 2016.

Meer informatie over het symposium vindt u op fietsstad.fietsersbond.nl/symposium.

 
Auteur: Else Adriaans

Na de zomer zijn er volop activiteiten die u in het zadel houden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.