Voertuig voor meten tunnel- en straatverlichting

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

AMSS, de Servische zusterclub van de ANWB, beschikt over een speciaal ingericht voertuig dat onder meer wordt gebruikt voor het in beeld brengen van de verkeersveiligheid van wegen. De functionaliteit van de meetwagen werd getoond bij het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag.

De wagen heeft speciale apparatuur aan boord voor bijvoorbeeld het meten van tunnelverlichting en straatverlichting. Verder beschikt het over apparatuur waarmee het wegbeeld kan worden gefilmd en geanalyseerd op verkeersveiligheid.

 

EuroRAP
Het voertuig van de Servische club AMSS wordt ook gebruikt voor het European Road Assessment Programme. Dit programma is een samenwerking tussen de Europese automobielclubs om de verkeersveiligheid van wegen in kaart te brengen. De uitvoering van het EuroRAP in Nederland is in handen van de ANWB. Om die reden brachten de Serven een bezoek aan Nederland.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Foto: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.