VNG lanceert gemeentelijk netwerk ro en milieu

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft het ROMnetwerk gelanceerd, een netwerk voor gemeenteambtenaren ruimtelijke ordening en milieu. Hiermee wil VNG een digitaal kennisnetwerk opbouwen en kennisuitwisseling bevorderen.

De VNG wil met dit netwerk beleidsmedewerkers voorzien van kennis en hen de mogelijkheid geven deze kennis met elkaar te delen.

 

ROMnetwerk

Het ROMnetwerk maakt het mogelijk om te peilen welke knelpunten in het bestaande beleid ontstaan en of er voldoende draagvlak binnen gemeenten is voor nieuw landelijk beleid. De VNG kan hiermee gemeentelijke ervaringen en inzichten direct betrekken bij haar afwegingen op landelijk niveau.

 

De gemeentelijke betrokkenheid bij beleidsvoorbereiding, uitvoering en evaluatie leidt volgens de VNG tot meer draagvlak en snellere en betere uitvoering van wet- en regelgeving. Het inrichten van het ROMnetwerk is daarom ook in nauwe samenwerking met het ministerie van VROM tot stand gekomen.

 

Het ROMnetwerk houdt zich bezig met alle actuele ruimtelijke ontwikkelingsdossiers van gemeenten; van bestemmingsplannen tot regionale uitvoeringsdiensten, van ruimte voor windenergie tot stedelijke distributie en van duurzame ruimtelijke ontwikkeling tot natuurbeheer. Deze opzet is noodzakelijk omdat het beleidsterrein van ruimtelijke ordening en milieu complex en constant in ontwikkeling is door veranderende wet- en regelgeving en de stijgende behoefte aan integrale ruimtelijke kwaliteit.

 

Het digitale netwerk www.romnetwerk.nl is alleen toegankelijk voor gemeenteambtenaren.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.