Vlaanderen opent tweede spitsstrook

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In Vlaanderen is langs de E40 de tweede spitsstrook geopend.

De spitsstrook, tussen Sterrebeek en Heverlee, is 7 km lang en moet voor een vlottere avondspits tussen Brussel en Leuven zorgen.

Vlotte avondspits tussen Brussel-Luik
Op de E40 van Brussel richting Luik staan vooral tijdens de avondspits vaak files. Uit onderzoek van het Vlaams Verkeerscentrum blijkt dat er extra capaciteit nodig is tussen Sterrebeek en Heverlee, maar die is alleen zinvol als er ook meer capaciteit is op de E314. Op die weg zijn weefstroken aangelegd; die zorgen voor een rechtstreekse verbinding tussen de op- en afrit. De voertuigen hoeven dus niet te weven en dat zorgt voor een betere doorstroming. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht door de aanpassingen maximaal mogelijke reistijdwinsten tot 20 minuten op de E40 en 18 minuten op de E314.

Vlaams minister Crevits : ‘De ervaring met de eerste spitsstrook op de E313 tussen de Antwerpse Ring en Ranst leert dat het aantal voertuigverliesuren met een kwart is gedaald. Ook op de E40 verwacht het Vlaams Verkeerscentrum een positief resultaat.’

Video spitsstrook
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een filmpje gemaakt voor weggebruikers over spitsstroken en het gebruik er van.

 
Auteur: Joske van Lith

Fragment uit het isntructiefilmpje, dat het Agentschap Wegen en Verkeer heeft gemaakt

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.