Vlaanderen maakt werk van elektrische auto

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Vlaamse minister van Innovatie, Ingrid Lieten, trekt 400.000 euro uit om de komst van elektrische auto in Vlaanderen te versnellen. Het plan is om op een aantal plekken grootschalige testen te doen met elektrische voertuigen.

Het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM), een organisatie die zich richt op innovatieve oplossingen voor duurzame mobiliteit, coördineert de voorbereidingen van deze proef. Daarvoor werkt het instituut samen met kennisinstellingen en de auto-industrie.

 

In deze proef komen verschillende onderzoeksvragen aan bod, vertelt manager onderzoek en ontwikkeling, Nicole Van Doninck van het VIM. ‘We stellen vragen als: wat doet mensen echt overstappen naar de elektrische auto? Leidt het tot wijzigingen in het verplaatsingsgedrag? Stappen mensen in de stad bijvoorbeeld straks liever in de elektrische auto dan op de fiets?’ Naast deze gedrags- en gebruiksvragen gaat het nadrukkelijk ook om technologische vragen, aldus Van Doninck, ‘want de minister hoopt dat de auto-industrie, die België nog steeds heeft, hiervan kan profiteren.

 

De voorbereidingen voor de testen zijn naar verwachting eind dit jaar klaar, waarna de proeven kunnen beginnen. De resultaten van deze hele proeftuin moeten nuttige en bruikbare gegevens opleveren voor een versnelde entree van de elektrische auto in heel Vlaanderen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.