Vlaamse verkeerssite speciaal voor sporters

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De Vlaamse Sportfederatie en de Verenigingen voor Verkeersveiligheid presenteerden onlangs een website speciaal gericht op de sporter en sportclub. Drie doelgroepen worden aangesproken: de  sporter die zijn sport alleen of in groep uitoefent op de openbare weg, de sporter die regelmatig de verplaatsing tussen thuis en de club maakt en de sportclubbestuurder.

Het deel van de website voor de sporter die zich regelmatig naar een sportvoorziening verplaatst, opent met het S.T.O.P.-principe, waarmee hij wordt verleid om de auto te laten staan. Eerst nadenken over: stappen, trappen of ov. Pas als laatste mogelijkheid komt de personenauto in beeld, die dan beter gebruikt wordt als ook clubgenoten instappen.

Het deel voor de sporters op de openbare weg (wielrenners, hardlopers, ruiters enzovoort) biedt tips voor veilig gedrag op de weg, waarbij in grote lijnen ook alle betreffende wettelijke bepalingen aan bod komen. Het derde deel van de site is bestemd voor clubbestuurders die vragen hebben op het gebied van verkeer.

Vrijetijdsverkeer

Ruim de helft van de volwassen Vlamingen is lid van minstens één vereniging. Een deel van het vrijetijdsverkeer is ongetwijfeld ‘in functie van het verenigingswerk’, zo schrijven de initiatiefnemers van de site. Ook in Vlaanderen is vrijetijdsverkeer inmiddels een belangrijk deel. Ongeveer een derde (29,8 procent) van de verplaatsingen valt onder vrijetijdsverkeer, dat is meer dan al het functionele verkeer (woon-werk, zakelijk, school, samen goed voor 28 procent). ‘De vele duizenden Vlaamse verenigingen hebben een mooi potentieel in zich om samen een sterke rol te spelen in de verbreding van het maatschappelijk draagvlak voor een veiliger verkeer’, zei Vlaams minister voor Mobiliteit Hilde Crevits bij de start van de website sport & verkeer.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.